Gear og grej

Jeg skal være 100% hudløst ærlig og indrømme, at jeg ikke er den store gearnørd. Selvfølgelig går jeg op i, at mine ting fungerer og at de lyder som de skal. Men jeg er ikke typen der hele tiden er på jagt efter en ny guitar, eller den helt rigtige Tubescreamer fra 1979. Man kan vel sige, at jeg er selektivt nøjsom. Dog har jeg da samlet en del grej over tiden, som jeg her vil gennemgå for dem af jer der skulle være interesseret.

GuitarerDSC_1111

Gibson ES-335 – denne svend har fulgt mig i nærmest tykt og tyndt fra jeg købte den fra ny i 1995. Den blev især brugt flittigt i løbet af min studietid, hvor jeg nærmest ikke slap den ud af mine hænder. Desværre blev den slidt så meget, at den i en periode ikke rigtig spillede – og så skete der det, at jeg vænnede mig til at bruge strat’en i stedet. Siden har 335’eren haft lidt svært ved at få spilletid.

DSC_1117

 

Mørchmit senest tilkomne instrument, men til gengæld den jeg bruger flittigst nu. Den har, efter min mening, en helt fantastisk egenlyd, som jeg ikke har oplevet hos mange andre guitarer. Den er fra et tidspunkt i 70’erne, men jeg kan ikke umiddelbart præcisere det yderligere.

 

Fender Stratocaster – den her fik jeg i 2004. Det er en American Deluxe med S-1 switch. I starten brugte jeg den udelukkende til jobs, men efterhånden brugte jeg den i flere og flere forskellige musikalske situationer. S-1 funktionen er på en måde lidt gimmicky, men den åbner op for et væld af tonale muligheder, som i en indspilningssituation er meget værd. Så godt som al elguitar jeg har indspillet i perioden fra 2004 til 2018, er kreeret på denne guitar.

DSC_1113

 

Takamineda jeg op igennem 0’erne fik mere og mere studiearbejde, blev det til sidst en anelse pinligt, at jeg altid skulle låne en western guitar, når indspilningen krævede dette. Da jeg besluttede at gå ud og investere, faldt valget på denne Takamine, som i øvrigt originalt er født uden slagplade. Men som en anden Willie Nelson spillede jeg simpelthen hul i guitaren. Til sidst måtte en slagplade eftermonteres, hvilket jeg faktisk synes klæder den.

DSC_1115

 

Samick el-bas – her er der til gengæld ingen historie at fortælle. En træpind med fire tykke strenge, som siger dybe toner når demoer skal kreeres. Punktum.

Forstærkere

DSC_11211965 Vox AC 30 TB – denne forstærker er jo 55 år gammel…vildt at tænke sig. Der var vistnok en del engelske bands der brugte denne type forstærker op igennem 60’erne, så den har virkelig sat sit præg på blues og rock musikken. Min forstærker købte jeg, da jeg blev konfirmeret, hos Basse Seidelins musikforretning i Langgade. Og nej, jeg købte den altså ikke fra ny.

DSC_11232012 Vox AC 30 C2 – dette er vel nærmest hvad man kan kalde en slags efternøler af en halvbror til originalen. Men den gør det egentlig ganske udmærket, og så er den ikke så sart og fintfølende som dens ældre bror.

 

1998 Fender Blues Jr. DSC_1119– en fin lille sag, som rigtig mange guitarister kender til og benytter sig af. Den er relativt lille, handy og let, men den spiller forbavsende godt. Som det ses på billedet er frontstoffet ved at falde af. Men så er det jo godt at vi har Musikstart i byen, så jeg kan få det lavet.

Effekter

DSC_1125Headrush Pedalboard – mit seneste tilkøb. Dette board er beslægtet med Helix, Kemper osv., idet det tilbyder hele pakken af effekter, naturtro amp-simulation samt audiointerfacemulighed til hjemmestudiet. Jeg bruger det kun live, men er glad for den lyd og de muligheder “jeg har for mine fødder”. Min ryg er også glad for, ikke hele tiden at                                                                      skulle slæbe tunge forstærkere rundt.

DSC_1129

Det gamle pedalboard – her var den så, Tubescreameren. Desuden er der også en 80’er TC  Electronics chorus/flanger, en ProCo Rat fra 1996 og en DL4 fra Line6. Dette board er gået på pension, nu da Headrush’en er kommet til. Men jeg kan da godt finde på at bruge en enkelt pedal i ny og næ.

 

Min DAW

Her er mit lille, kompakte studie-setup, som jeg laver min musik på. Som billedet viser, går jeg meget minimalistisk til værks. Men jeg synes dog, at det fungerer fremragende til mit behov.DSC_1127

  • 13″ Macbook Pro; 8GB RAM; 250 GB SSD harddrive
  • RME Babyface Pro Lydkort
  • Yamaha HS80M monitors
  • E-MU Xboard 25 MIDI keyboard
  • Reason 10, Logic Pro X samt diverse plug-ins
  • Sennheiser MD-441, SE3 stereo pencil mics, Røde NT1-A (mikrofoner)

 

%d bloggers like this: